Utrechtse Heuvelrug uitjes

Je blijft er ontdekken!

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een gebied met grandioze uitzichten over de rivier, eindeloze bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Op ontdekkingstocht (te voet of op de fiets maar ook met motor en auto) met het gezin door het gebied kom je prachtige landgoederen en kastelen tegen. Er is veel meer. De kinderen zullen er geen genoeg van krijgen! Bij de receptie van Europarcs Resort De Utrechtse Heuvelrug kunt u alle toeristische informatie vragen. Voor tips over de regio, scrollt u verder naar beneden. Wij hebben er een kleine selectie staan. En iedere keer als wij weer een tip krijgen delen wij deze hier. Toch nog vragen, stel ze gerust, wij helpen u graag!

Brasserie Laag Kanje is gelegen op voormalig landgoed Laag-Kanje in Maarn. Europarcs Resort De Utrechtse Heuvelrug is gelegen op 500 meter vanaf het Henschotermeer. De comfortabele en moderne voorzieningen op Europarcs Resort De Utrechtse Heuvelrug bieden u alle mogelijkheden om samen te genieten. Omringd door de mooie natuur en cultuur geniet u tijdens uw vakantie in Utrecht van rust, ruimte en vrijheid : lekker relaxen en alle tijd. Een kort of langer verblijf is dan ook een aanrader! meer informatie over dit prachtige resort vindt u op www.europarcs.nl


KAAPSE BOSSEN

Voor een heerlijke wandeling in een prachtig bos gebied bevelen wij De Kaapse Bossen aan.

Dit natuurgebied ligt tussen Maarn en Doorn in. U kunt hier met de fiets of auto naartoe en uw wandeling starten bij de ingang aan de Amersfoortse Weg (Borden Kaapse Bossen / Chalet Helena Heuvel) of op bij de parkeerplaats tussen Doorn en Leersum.

Er zijn verschillende routes uitgezet met wandelingen vanaf ca. 1 uur. Hier vindt u ook de uitkijktoren. Een flinke klim maar de moeite wordt zeker beloont. U heeft hier een schitterend uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug. En bij helder weer ver daarbuiten.

Onderweg komt u onze collega Chalet Helena Heuvel tegen om even de benen weer wat rust te geven en te genieten van een drankje en een hapje.

Nationaal Militair Museum

Een leerzaam en vooral ook leuk uitje voor op de regenachtige dag! (Ook als het mooi weer is natuurlijk).

Het Nationaal Militair Museum vindt u op de oude vliegbasis Soesterberg. Om er te komen rijdt u richting Amersfoort, volgt de borden naar Soest en u rijdt langs de ingang.

Oude militaire historie tot en met de recente Nederlandse militaire geschiedenis staat hier prachtig opgesteld. Veel materieel is hier te bezichtigen en ook voor de kinderen zijn er leuke "doe" dingen.

Zeker een aanrader!

Landgoed Den Treek-Henschoten

Een prachtig enorm groot landgoed, gelegen pal naast Europarcs Resort De Utrechtse Heuvelrug.

Het landgoed strekt zich uit vanaf Leusden tot aan de zuidzijde van de A12 bij Driebergen.

Mooie wandelingen liggen u in het verschiet waaronder een deel van de Leusder Heide. Er wordt veel paard gereden en u kunt de paden volgen en genieten van de natuur.

Heeft u uw hond meegenomen, die zal zeker lekker moe zijn van de wandeling. Houdtu u hem wel aan de lijn?

Mountainbiken

Lekker mountainbiken! Dat kan fantastisch in onze omgeving. U kunt beginnen met uw route direct na de uitgang van Europarcs Resort De Utrechtse Heuvelrug.

Een team van enthousiaste vrijwillgers heeft hier samen met de beheerder van het landgoed Den Treek Henschoten mooie en intensieve routes aangelegd waar u uw hart kunt ophalen.

Nog meer routes ontdekken? Dat kan natuurlijk. Fiets richting Het Leersumse Veld. Goed aangegeven routes leiden u door dit prachtige natuurgebied.

Heeft u geen mountainbike meegenomen maar wilt u het wel gaan doen? Onze collega van Barbeque Restaurant De Heuvelrug te Leersum, midden in de bossen van Het Leersumse Veld kan voor u mountainbikes regelen. Deze moet u wel reserveren en de fietsen hebben allemaal een vignet.

Het vignet is VERPLICHT als u de MTB routes gaat rijden. Geen vignet kan u een boete opleveren. Maar alle inkomsten gaan naar de organisatie die de routes aanlegt dus waarom die paar euro er niet voor betalen!

Pyramide van Austerlitz

Velen zijn hier ooit met schoolreisje wel geweest. Volgens Napoleon, het middelpunt van Nederland.

Gelegen tussen Europarcs Resort De Utrechtse Heuvelrug en Zeist. U kunt hier te voet, per fiets of met de auto prima komen. En na het bezichtigen van de Pyramide is er voor de kinderen, van klein tot groot, een mini kermis met botsautotjes, zweefmolen en nog veel meer.

Erg leuk om eens met de kinderen naartoe te gaan.

Gotcha Outdoor Lasergames

Een leuke en spannende activiteit. Direct naast Europarcs Resort De Utrechtse Heuvelrug in de bossen bij het Henschotermeer.

Onder professionele begeleiding kunnen groot en klein hier slag leveren in een veilige omgeving. De prijzen voor Lasergamen varieren en kunt vinden op de website van Gotcha Lasergames.

En u kunt er te voet naartoe, het is vlakbij.

Kasteel Amerongen

Begin uw bezoek in 1286 waar de historie van Kasteel Amerongen begint.

Door de eeuwen heen heeft het kasteel een illustere serie bewoners gehad. Velen zijn onbekent gebleven. De meest bekende bewoner zal de Duitse keizer Wilhelm, het was zijn eerste onderkomen in Nederlandse ballingschap voordat hij naar Doorn is verhuisd.

Amerongen is sowieso een mooi dorp. Heerlijk om doorheen te slenteren. Leuke winkels, mooie straatjes en u kunt er bij onze collega "Buitenlust" op het terras genieten van dit mooie oude dorp.

Huis Doorn

Gelegen op een werkelijk prachtig landgoed vindt u Huis Doorn.

Huis Doorn staat vooral bekent om het verbijf in ballingschap van Keizer Wilhelm die na de eerste wereldoorlog Duitsland moest verlaten.

Behalve dat u er veel ziet over de tijd dat Wilhelm hier woonde geeft een rondgang door Huis Doorn u ook een beeld over hoe dit geweest is voor het personeel dat er in die tijd werkte.

Begin, of sluit af, met een wandeling over het landgoed!

Bowlen

Iets anders! Genoeg van al het moois op de Heuvelrug.....

Lekker een avondje bowlen. Dat kan vlakbij bij onze collega's van Hotel Schimmel 1885 in Woudenberg.

Mooie banen om uw strikes en spares te gooien.

Maakt u wel even een reservering!

Amersfoort

Een onontdekte stad! En vlakbij....

In 10 minuutjes rijdt u naar Amersfoort. In het centrum kunt gemakkelijk parkeren in de parkeergarages die er zijn. Zelf parkeren wij altijd in de St. Joris parkeergarage. Vanuit de garage loopt u zo het winkelcentrum in met een keur aan winkels. Van de grote namen tot mooie kleine winkels, voor ieder wat wils.

Maak ook een boottochtje vanuit de stad over de Eem en geniet van Amersfoort maar ook de omgeving.

Utrecht

Nog geen 15 minuten vanaf het NS station Maarn en u bent in de "grote" stad.

Het volledig vernieuwde Hoog Catharijne met al zijn winkels is vanuit het station de poort naar de binnenstad. Heerlijk slenteren en zeker ook leuk winkelen.

Ga eens naar De Winkel van Sinkel, niet om te winkelen maar om iets te drinken. Of zoek een plekje op de terrassen langs de grachten waar ooit de speedboot scene uit de film Amsterdamned van Paul Verhoeven is opgenomen. Voor de kleintjes is er natuurlijk het inmiddels wereldberoemde Nijntje museum. Hoe leuk is dat, ook voor de ouders leuke herinneringen.

Karten

Stap in de wereld van de racerij en ga een paar "heats" rijden op het Oudtoor Kartcircuit in Driebergen-Rijssenburg.

U bent er zo, rijdt buiten op een mooi circut van ca. 750 meter en praat na over uw eigen F1 ambities op het buitenterras van het circuit met uitzicht op, u raadt het al, het circuit.

Helmen etc. zijn natuurlijk verplicht en kunt bij het circuit verkrijgen. Eigen helm meenemen mag natuurlijk. Belt u wel even met het circuit om te kijken of er plaats is?

Wijk bij Duurstede


Dierenpark Amersfoort


Ouwehand's Dierenpark Rhenen


Grebbelinie


Maarn

Klein maar fijn!

Ontstaan tijdens de aanleg van het spoorwegen net. Met als prominent deel het oude Tuindorp. Hier zijn indertijd de arbeiderswoningen neergezet met grote tuinen. Omdat Maarn eigenlijk eerst maar heel klein was en "van" de spoorwegen werden de tuinen groot aangelegd zodat de toenmalige spoorwerkers hun eigen moestuinen konden aanleggen en "zelfvoorzienend" werden. Leuk om eens doorheen te slenteren. De oude school, de huisjes.

Tussen Maarn en Europarcs Resort De Utrechtse Heuvelrug vindt u de Koeheuvels. Een klein gebied waar u lekker uw hond los kunt laten lopen. En die komt zeker andere hondjes tegen om lekker te ravotten achteraan te rennen.

Bezoek de zandafgraving, hier werd zand afgegraven voor de spoorwegen. Als u uit de richting Utrecht komt / gekomen bent, dan zag u de zandafgraving al aan uw rechterhand, net voor de afrit Maarn.

Spoorweg Museum